קורס ביו פאלחה בתל אביב

בתאריך: 8 - 10 למאי  ימים ושעות: ימים שני עד רביעי - 15:30 ועד 09:00 בתל אביב  מיקום: מסעדת אורנה ואלה והגינה הקהילתית בשכונת ביצרון תל אביב  מדריך: חיים פלדמן 

נמאס לכם לאכול ירקות ופירות מרוססים  ? גם לכם מפריע ששכחנו כיצד לגדל  בעצמנו מזון בריא בפתח הבית?

אם גם אתם מתגוררים בעיר, או ברשותכם שטח קטן המוקצה לגינת ירק מזינה (אפילו מעקה או גג) מקומכם איתנו!

ביו – פאלחה היא אוסף של שיטות גידול ועיבוד מזון המשלבות ידע חקלאי מקומי(פרמקלצ'ר) ושיטות אינטנסיביות אקולוגיות אחרות מרחבי העולם שניתן להשתמש בהן בכל בית. 

"כולנו חקלאים וחקלאיות עירוניים בפוטנציה. מה שחסר לנו זה ידע שבאמצעותו נוכל ליצור מיני-חקלאות ממש בתוך הבית, או לידו" – חיים פלדמן.

ביו פאלחה- היא מגמה חקלאית חדשה בעולם התומכת בגידול מזון- דווקא בעיר, בעיקר בבית ומסביבו. כשיודעים איך לעשות את זה-  אפשר לגדל כמות יפה של ירקות, עשבי תבלין, פרחים וצמחי מרפא בסביבה היומיומית והנגישה שלנו. לשם כך דרושה גינה ביתית-עירונית המסתמכת על מערכת מיכלים, אדמה מטוייבת, קומפוסט עשיר, השקיה נכונה, ניקוז טוב, חומר לבנייה, מתקניי עציצים, חממית, והדליות טובות – בין אם במרפסת, בעדן החלון, ולמי שיש- חצר.

מכללת פרמה – לימודי אקולוגיה מעשית ופרמקלצ'ר פותחת קורס ביו פאלחה עירוני המרוכז לשלושה מפגשים. בקורס נלמד שיטות אינטנסיביות-טבעיות כדיי להקים ולתחזק מערכת של מיני-חקלאות עירונית הנסמכת על תורת החקלאות האורגנית בקנה-מידה קטן.

להלן מפרט השיעורים:

מפגש ראשון – קרקע: התבוננות בנישות פוטנציאליות לגידול מזון (יום שני 8 למאי) 

גינה קהילתית שכונת ביצרון – תל אביב

התבוננות ומציאת המיקום לגינה או למערכת המיכלים

איתור נקודות לאיסוף חומר אורגני בבית ובשכונה

דוגמאות עולמיות לגינון עירוני Global bucket systems , Square foot garden , Container gardening  

מפגש שני – מים :ניהול הגינה (יום שלישי 9 למאי)

מסעדת אורנה ואלה שינקין 33 תל אביב

בניית מערכת מיכלים או גינת חצר
חיבור וניהול השקיה זעירה חסכנית (צנרת טפטפות), לחץ מים
יצירת קומפוסט ביתי המבוסס על עקרונות אירוביים ( תולעים אדומות ) ו/או אנאירוביים E.M 
ירקנות עירונית, שתילה, בניית חממה ביתית להגנה וחימום בחורף

מפגש שלישי – הצומח בגן : איך מגדלים? (יום רביעי 10 למאי)

ירקות מתאימים לגידול ביתי

יצירת בנק זרעים

הנבטה וגידול נבטים למאכל ולשתילים

ניהול עונתי של גינת ירק אינטנסיבית ושל גינה על מצע מנותק, אמצעי דישון, טיפול במחלות, איסוף ושימור המזון

גידול מזון במיכלים בקורס פרמקלצ'ר

חפלת סיכום, חלוקת תעודות ביו-פאלחה מטעם מכללת פרמה

מכללת פרמה

היא מכללה ללימודי אקולוגיה מעשית ופרמקלצ'ר אשר הוקמה בשנת 2000 בים המלח. המכללה הקימה מסלולי לימוד למוסדות החינוך באזור ים המלח אשר מטרתם הייתה לעלות את רמת המודעות של תושבי האזור לקיימות.

בשנת 2002 נוסד משכן  קבע למכללה במושב בית נחמיה (סמוך לישוב שוהם) על ידי יזם המכללה יוני תפוחי. עיקר פועלה של פרמה באותה העת היה למצוא פתרונות לענף החקלאות לאחר קריסתו, שהביאה לקריסת הקהילות החקלאיות במושבים בארץ.

כיום המכללה התרחבה גם לאזור תל אביב, תוך שהיא מפתחת ידע מקומי בתכנון מערכות אקולוגיות אורבניות  עפ"י שיטת הפרמקלצ'ר.

כיום עיקר פועלה של המכללה הנו להפיץ את השיטה באוריינטציה עירונית.

 

על מנחה הקורס חיים פלדמן:

מחלוצי הפרמקלצ'ר בארץ  עוסק בחקלאות "ביו-פלחה", שיטה מקיימת המשלבת יסודות מהחקלאות המקומית המסורתית, בישראל  ועד חוות נידחות בעולם. במסגרת עבודתו, הוא מנחה סדנאות להכרת השיטה שכוללות עבודה מעשית עם חקלאים מכול העולם. חיים רואה בעבודה חקלאית משותפת אמצעי להפגנת סולידאריות וביסוס מערכות יחסים בין בני אדם. החזרת הכוח והידע בגידול מזון ואחריות סביבתית לאדם ויצירה סביבה בריאה ושמחה.

חיים ובני משפחתו שוהים כיום בפורטוגל ונודדים מחוה לחוה על מנת להפיץ את הבשורה.

על מנהל המכללה יוני תפוחי    – הנדסאי נוף, מתכנן ומורה לפרמקלצ'ר וממייסדי ארגון הפרמקלצ'ר הישראלי. עוסק בחינוך וגינון אקולוגי כ-15 שנים. רכש את הכשרתו דרך התנסויות ומחקר למציאת פתרונות לפיתוח חיים ברי קיימא. מקיים הכשרות בגננות אקולוגית ופרמקלצ'ר במכללת פרמה, ואף מרכז פורומים ופרויקטים סביבתיים. יוני הגה ובנה את "משק תפוחי" ואת מיזם פרמה במושב בית נחמיה ובעיר תל אביב ,יחד עם הרבה מאוד אנשים טובים.

לפרטים נוספים צרו קשר

מתחיל בתאריך: 8 - 10 למאי
ימים ושעות: ימים שני עד רביעי - 15:30 ועד 09:00 בתל אביב
מיקום: מסעדת אורנה ואלה והגינה הקהילתית בשכונת ביצרון תל אביב  מדריך: חיים פלדמן
עלות: 900₪ לקורס מלא 350 ש"ח למפגש בודד - בהרשמה מוקדמת
מערכת הסליקה Paypal מאפשרת לכם תשלום בטוח גם באמצעות כרטיס אשראי!